TOMORROW'S FOOD ALREADY TODAY!

Jokaisella tarinalla on alkunsa. 

 

Tämä tarina alkaa tehdassalista Voikkaalla - se oli "rakkautta ensi silmäyksellä", kun vastaperustetun Sarastus Growth Oyn osakkaat kävelivät sisälle vanhaan paalivarastoon.

Siinä hetkessä: tähän se nousee - kotimaista sirkkaa suomalaiselle kuluttajalle kasvattava teollisen mittakaavan kasvattamo.

 

"Haluamme arkipäiväistää hyönteiset

osaksi suomalaisten ruokavaliota."

Hyönteisissä on paljon ravitsemuksellista potentiaalia. Maailmalla tunnetaan yli 1800 hyönteislajia joita käytetään ihmisten ravintona. Suomessa näistä lajeista on hyväksytty 10. Me Sarastus Growthissa kasvatamme ympäristöä vähemmän kuormittavaa, monikäyttöistä ja ravintosisällöltään erittäin rikasta kotisirkkaa (Acheta domesticus) joka toimii kaiken lisäksi loistavana proteiininlähteenä. 
 

Kasvatustoiminta tapahtuu Kouvolan Voikkaalla vanhassa paperitehtaassa.
Samoissa tiloissa toimivat myös Sarastus Foodsin jalostuskeittiö, tuotekehitysyksikkö sekä varasto- ja pakastustilat.

 

Sarastus-yhtiöt ovat osakkaiden omistuksessa. Sarastus Foods Oy on 

Sarastus Growth Oy:n 100% omistama tytäryhtiö.

Tuotteemme

Tuotteemme ovat tällä hetkellä saatavilla Kespron vakiovalikoimista.

www.kespro.com 

Mikäli haluat hankkia suuria määriä, voit myös tiedustella saatavuutta suoraan meiltä:
tilaus@sarastusfoods.fi tai 050 338 1107

CONSUMERS

FROZEN CRICKET

Kotimainen pakastettu kotisirkka

 pakastettu kotisirkka on joka keittiön monipuolinen raaka-aine. Erinomaisen soveltuvuutensa ansiosta voit käyttää sitä ruoanlaittoon ja leivontaan, sekä koristelusta naposteluun. Voit kypsentää kotisirkan valitsemallasi tavalla kokonaisena, tai vaikka jauhaa haluamaasi karkeuteen joko ennen tai kypsennyksen jälkeen. 

Mieto pähkinäinen ominaismaku, nopea kypsennysaika ja korkea proteiinipitoisuus tekevät Frozen Cricket - pakastetusta kotisirkasta halutun lisän arjen ruokailuun ja ammattikeittiöiden raaka-aineeksi. 

DRIED CRICKET

Kotimainen kuivattu kotisirkka

Kuivattu kotisirkka on monikäyttöinen raaka-aine kaikkeen ruoanlaittoon ja leivontaan. Kokonaisena kuivattu kotisirkka on helppo sellaisenaan kypsennettävänä, mutta voit myös jauhaa sen haluamaasi karkeuteen ja esimerkiksi lisätä leivonnassa taikinan sekaan ennen kypsentämistä. 

Tuotteen erittäin korkea proteiinipitoisuus, vähärasvaisuus sekä mahdollisuus jauhaa hienoksi ovat haluttuja ominaisuuksia niin koti- kuin ammattikeittiössäkin. Uudelleensuljettavan 250 g pussin ansiosta voit annostella Dried Cricket – kuivattua kotisirkkaa vain tarvitsemasi määrän. Tuote säilytetään huoneenlämmössä. 

FROZEN CRICKET

Kotimainen paahdettu kotisirkka

Paahdettu kotisirkka on käyttövalmis, näyttävä ja monipuolinen uutuus! Kokonaisena paahdettu kotisirkka soveltuu erinomaisesti tarjoiltavaksi sellaisenaan esimerkiksi salaatin lisukkeena, tai voit myös halutessasi jauhaa sen haluamaasi karkeuteen ja käyttää proteiinilisänä. 

 

Erittäin korkea proteiinipitoisuus, vaikuttava ulkonäkö ja täyteläisen paahteinen maku tekevät Roasted Cricket – paahdetusta kotisirkasta suositun valinnan koti- ja ammattikeittiöissä. Uudelleensuljettavan 250 g pussin ansiosta voit annostella vain tarvitsemasi määrän. Tuote säilytetään huoneenlämmössä. 

Huomioi seuraava ennen tarjoilua:

Hyönteiset voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Ristiallergia on mahdollinen henkilöillä, jotka ovat allergisia äyriäisille, nilviäisille ja/tai pölypunkeille.

 

Pasi Korhonen

Sarastus Growth Oy:n ja Sarastus Foods Oy:n toimitusjohtaja.Pasi omaa kokemusta startup yrityksistä, sekä EU- ja TEKES-rahoitteisista hankkeista vuodesta 2003 alkaen. Strateginen ote ja kokonaisvaltainen näkemys niin yrittämiseen kuin markkinointiin ovat Pasille ominaista:  'Ongelman kokonaiskuvan hahmottaminen johtaa asiakasläheisiin visioihin, joista rakentuvat kannattavat ja kestävät ratkaisut.'

Yhteystiedot

+358 50 338 1107

pasi.korhonen@sarastusfoods.fi 

Mika Vainio

Sarastus Growth Oy:n pääkasvattaja ja Sarastus Foods Oy:n tuotantojohtaja.

Mika on isä, monialayrittäjä sekä Sarastuksen perustajajäsen. Hän suhtautuu intohimoisesti ympäristön huomioivaan tuotannolliseen tehokkuuteen.

Yhteystiedot

+358 40 715 4822

mika.vainio@sarastusfoods.fi 

Jukka Eskelinen

Sarastus Growth Oy:n ja Sarastus Foods Oy:n hallituksen puheenjohtaja.Jukka on työskennellyt 1990-luvun lopulta lähtien tuotekehitys-, myynti- ja hallintotehtävissä mm. Elisa Oy:ssä ja  useissa IT-alan yrityksissä, jälkimmäisissä myös osakkaana. Jukka on myös metsänomistaja, kiinnostunut kirjallisuudesta, ja harrastaa lintujen bongausta.

Yhteystiedot

+358 50 468 3673

jukka.eskelinen@sarastusfoods.fi 

 
 

Ollaanko yhteydessä?

Lähetä meille viestiä.

Pyrimme vastaamaan viimeistään seuraavana arkipäivänä.

 

Contacts

Address:

Myllytie 10, FI-45910 Voikkaa, Finland

Telephone:

+358 50 338 1107

Email:

info (ät) sarastusfoods.fi

order (ät) sarastusfoods.fi

Staffs' email addresses:
firstname.lastname (ät) sarastusfoods.fi

 

Business ID:

 

Sarastus Growth Oy: 2803373-6

Sarastus Foods Oy: 2932197-5

 

Billing Address:

Bills via mail:
Sarastus Growth Oy

or 

Sarastus Foods Oy
Laskut

Myllytie 10, FI-45910 Voikkaa, Finland
 

Bills via email:

laskutus (ät) sarastusfoods.fi

© Copyright Sarastus Foods 2018-2019